Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu lămâie și afine în tava pentru tarte non stick Circulon

Rețetă cheesecake cu lămâie și afine în tava pentru tarte non stick Circulon
Rețetă cheesecake cu lămâie și afine în tava pentru tarte non stick Circulon

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru crustă:
• 2 căni firmituri de biscuiți graham
• 1 lingură zahăr
• 100 gr. unt nesărat, topit

Pentru cheesecake:
• 600 gr. cremă de brânză, la temperatura camerei
• 1 cană de zahăr
• 1 cană de smântână
• Zeama de la 1 lămâie
• 2 lingurițe de extract de vanilie
• 3 ouă

Pentru topping:
• 250 gr. de afine proaspete
• 2 linguri zahăr
• Zeama de la 1 lămâie

Descriere

Pregătește rețeta de cheesecake răcoritor cu lămâie și afine la cuptor, pregătit cu forma pentru cheesecake de la Circulon! 

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul până la 180°C.
  • Amestecați laolaltă pesmetul graham, 1 lingură de zahăr și untul topit și băgați-l într-o formă pentru tort Circulon, unsă în prealabil. 
  • Coaceți crusta timp de 8 minute și lăsați-o deoparte la răcit. Când s-a răcit complet crusta, înfășurați părțile laterale ale formei în folie de plastic iar apoi înveliți și în folie de aluminiu. Puneți deoparte. 
  • La mixer, amestecați laolaltă crema de brânză, coaja de la 1 lămâie și 1 cană de zahăr la viteză medie până se încorporează complet.
  • Adăugați smântâna și extractul de vanilie. 
  • Adăugați ouăle unul câte unul la viteză mică, doar până se omogenizează.
  • Turnați aluatul de cheesecake în tava pregătită și puneți la copt.
  • Umpleți cam un sfert din tava de copt cu apă fierbinte și coaceți cheesecake-ul timp de 60-70 minute până când se întărește partea de sus. 
  • Când cheesecake-ul este gata, scoateți din apă și puneți pe tava pentru răcit. Când s-a răcit cheesecake-ul până la temperatura camerei, puneți-l la frigider. 
  • Pentru a prepara topping-ul cu afine: Adăugați afinele și coaja de la 1 lămâie într-o tigaie de călit și lăsați-le la foc mic spre mediu. 
  • Presărați restul de 2 linguri de zahăr peste afine și amestecați pentru a le acoperi complet. Căliți timp de aproximativ 5-7 minute, doar până când afinele încep să se spargă și să lase zeamă.
  • Dați focul la minim și lăsați încă aproximativ 3-4 minute, până când amestecul capătă o consistență de sirop. 
  • Întindeți cu lingura topping-ul de afine peste cheesecake și serviți.