Rețetă cheesecake cu lămâie și afine în tava pentru tarte non stick Circulon
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru crustă: |
• 2 căni firmituri de biscuiți graham |
• 1 lingură zahăr |
• 100 gr. unt nesărat, topit |
Pentru cheesecake: |
• 600 gr. cremă de brânză, la temperatura camerei |
• 1 cană de zahăr |
• 1 cană de smântână |
• Zeama de la 1 lămâie |
• 2 lingurițe de extract de vanilie |
• 3 ouă |
Pentru topping: |
• 250 gr. de afine proaspete |
• 2 linguri zahăr |
• Zeama de la 1 lămâie |
Descriere
Pregătește rețeta de cheesecake răcoritor cu lămâie și afine la cuptor, pregătit cu forma pentru cheesecake de la Circulon!
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul până la 180°C.
- Amestecați laolaltă pesmetul graham, 1 lingură de zahăr și untul topit și băgați-l într-o formă pentru tort Circulon, unsă în prealabil.
- Coaceți crusta timp de 8 minute și lăsați-o deoparte la răcit. Când s-a răcit complet crusta, înfășurați părțile laterale ale formei în folie de plastic iar apoi înveliți și în folie de aluminiu. Puneți deoparte.
- La mixer, amestecați laolaltă crema de brânză, coaja de la 1 lămâie și 1 cană de zahăr la viteză medie până se încorporează complet.
- Adăugați smântâna și extractul de vanilie.
- Adăugați ouăle unul câte unul la viteză mică, doar până se omogenizează.
- Turnați aluatul de cheesecake în tava pregătită și puneți la copt.
- Umpleți cam un sfert din tava de copt cu apă fierbinte și coaceți cheesecake-ul timp de 60-70 minute până când se întărește partea de sus.
- Când cheesecake-ul este gata, scoateți din apă și puneți pe tava pentru răcit. Când s-a răcit cheesecake-ul până la temperatura camerei, puneți-l la frigider.
- Pentru a prepara topping-ul cu afine: Adăugați afinele și coaja de la 1 lămâie într-o tigaie de călit și lăsați-le la foc mic spre mediu.
- Presărați restul de 2 linguri de zahăr peste afine și amestecați pentru a le acoperi complet. Căliți timp de aproximativ 5-7 minute, doar până când afinele încep să se spargă și să lase zeamă.
- Dați focul la minim și lăsați încă aproximativ 3-4 minute, până când amestecul capătă o consistență de sirop.
- Întindeți cu lingura topping-ul de afine peste cheesecake și serviți.