Rețetă antricot de vită cu garnitură de cartofi dulci în tigaia non stick Circulon by Cristi Boca
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 1 antricot de vită (200-250 gr.) |
• 2 cartofi dulci |
• 4 cartofi albi |
• 1 chili |
• 2 cepe verzi |
• 3 ardei copți |
• 50 gr.bacon afumat |
• 120 gr.de unt 82% grăsime |
• 400 ml supă de pui |
• rozmarin proaspăt |
• măghiran proapăt |
• 4 căței de ustutroi |
• ulei de măsline |
• 5-6 frunze de rucola |
• sare |
• piper |
Descriere
Trebuie să încerci rețeta de antricot de vită suculentă - trasă în tigaie și pusă și la cuptor- servită alături de o garnitură de cartofi dulci. Rețeta lui Cristi Boca pas cu pas mai jos:
Mod de preparare
- Cartofii dulci și cei albi îi vom curăța și tăia în forme diferite (cilindrice,cuboide)
- după care într-o tigaie bine încinsă cu ulei le vom da culoare pe toate părțile și condimentăm cu sare și piper.
- Adăugăm un cub de unt, 2 căței de usturoi și o crenguță de rozmarin să aromăm cartofii.
- Acoperim cu supă de pui în așa fel încât să rămână 1/4 din cartofi neacoperiți și punem la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute
- Cartofii dulci îi putem scoate la jumătatea timpului de preparare.
- Feliile subțiri de bacon afumat le vom pune într-o tigaie rece pe care o așezăm la un foc mediu și așteptăm până grăsimea se topește și baconul va deveni crocant.
- Le scoatem pe o hârtie de bucătărie să absoarbe grăsimea.
- Antricotul de vită îl condimentăm cu sare și piper iar în grăsimea rămasă de la bacon frigem carnea pe ambele părți să prindă culoare. Adăugăm un cub de unt,usturoi și rozmarin
- după care acoperim cu untul aromat acoperim în mod repetat pentru aproximativ 2 minute.
- Scoatem carnea și foarte important să o lăsăm să se odihnească timp de 5 minute.
- În untul aromat de la carne punem cepele verzi tăiate,1 bucată de chili fără sâmburi și călim pentru 4-5 minute apoi așezăm ingredientele într-un blender.
- În același blender adăugăm și 3 ardei copți, 1 lingură de ulei de măsline,1 lingură din
- untul aromat și o lingură din zeama acrișoară de la ardeii copți plus sare.
- Blendăm până când obținem un sos dulce acrișor.
- La Plating pentru mai multă culoare și prospețime putem folosii frunze de rucola și flori comestibile.