Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă chifteluțe turcești în sos de merișoare în tigaia Non Stick Circulon

Rețetă chifteluțe turcești în sos de merișoare în tigaia Non Stick Circulon
Rețetă chifteluțe turcești în sos de merișoare în tigaia Non Stick Circulon

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Chiftele turcești:
• 350 gr. carne tocată de curcan, de preferat pulpe
• 1/2 cană pesmet Panko
• 1/4 brânză Pecorino Romano răzuită
• 1/4 cană ceapă tocată
• 4 căței de usturoi, tocați mărunt
• 2 linguri frunze de pătrunjel tocat
• Coaja de la 1 portocală
• 1 lingură pastă de tomate
• 1 linguriță sare kosher
• 1 ou mare
• 2 linguri ulei de măsline

Sos de merișoare:
• 350 gr. de merișoare, proaspete sau congelate
• 1/4 cană zahăr brun
• 1/4 cană pastă de tomate
• 1/4 cană vin alb sec
• Suc stors din 1 portocală
• 2 linguri oțet balsamic
• 1/2 linguriță scorțișoară
• 1/2 linguriță sare kosher
• 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
• 1/8 linguriță piper cayenne (opțional)
• 4-8 lingurițe apă

Descriere

Cu acest aperitiv simplu de pregătit îți vei impresiona invitații. Folosiți merișoare congelate sau proaspete și carne tocată de curcan, deoarece este mai suculentă și are o aromă mai delicată și nu în ultimul rând, o tigaie antiaderentă Circulon! 

Mod de preparare

  • Faceți chiftelele punând carnea tocată de curcan, pesmetul, brânza, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, zeama de portocale, pasta de tomate, sarea și oul într-un bol de dimensiuni medii.
  • Amestecați fin cu mâinile până când se uniformizează ingredientele.
  • Scoateți o parte din compoziție și formați manual 24 de biluțe de aprox 2 cm diametru.
  • Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie cu diametru de apx. 30 cm la foc mediu, apoi puneți chiftelele în tigaie.
  • Gătiți chiftelele până se rumenesc pe toate părțile. 
  • Nu este nevoie să fie complet pătrunse pe dinăuntru.
  • Acoperiți tigaia și puneți-o deoparte. 
  • Puneți merișoarele într-un blender sau robot de bucătărie și tocați-le până când merișoarele se sparg în bucăți mici.
  • Scoateți merișoarele într-o cratiță de 1 1/2 litri și adăugați zahărul brun, pasta de tomate, vinul alb, sucul de portocale, oțetul balsamic, scorțișoara, sarea, piperul negru și piperul (dacă folosiți).
  • Adăugați 4 linguri de apă în tigaie și dați focul la mediu-mare.
  • Căliți amestecând în continuu, timp de aproximativ 5-7 minute,  până când sosul se îngroașă, 
  • Turnați sosul de merișoare peste chiftele și amestecați pentru a acoperi totul.
  • Lăsați sosul la înăbușit și mai adăugați apă dacă trebuie subțiat, iar apoi înăbușiți, amestecând din când în când, timp de încă 5 sau 7 minute sau până când se pătrund chiftelele, când nu mai sunt roz pe dinăuntru.