Rețetă chifteluțe turcești în sos de merișoare în tigaia Non Stick Circulon
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Chiftele turcești: |
• 350 gr. carne tocată de curcan, de preferat pulpe |
• 1/2 cană pesmet Panko |
• 1/4 brânză Pecorino Romano răzuită |
• 1/4 cană ceapă tocată |
• 4 căței de usturoi, tocați mărunt |
• 2 linguri frunze de pătrunjel tocat |
• Coaja de la 1 portocală |
• 1 lingură pastă de tomate |
• 1 linguriță sare kosher |
• 1 ou mare |
• 2 linguri ulei de măsline |
Sos de merișoare: |
• 350 gr. de merișoare, proaspete sau congelate |
• 1/4 cană zahăr brun |
• 1/4 cană pastă de tomate |
• 1/4 cană vin alb sec |
• Suc stors din 1 portocală |
• 2 linguri oțet balsamic |
• 1/2 linguriță scorțișoară |
• 1/2 linguriță sare kosher |
• 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat |
• 1/8 linguriță piper cayenne (opțional) |
• 4-8 lingurițe apă |
Descriere
Cu acest aperitiv simplu de pregătit îți vei impresiona invitații. Folosiți merișoare congelate sau proaspete și carne tocată de curcan, deoarece este mai suculentă și are o aromă mai delicată și nu în ultimul rând, o tigaie antiaderentă Circulon!
Mod de preparare
- Faceți chiftelele punând carnea tocată de curcan, pesmetul, brânza, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, zeama de portocale, pasta de tomate, sarea și oul într-un bol de dimensiuni medii.
- Amestecați fin cu mâinile până când se uniformizează ingredientele.
- Scoateți o parte din compoziție și formați manual 24 de biluțe de aprox 2 cm diametru.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie cu diametru de apx. 30 cm la foc mediu, apoi puneți chiftelele în tigaie.
- Gătiți chiftelele până se rumenesc pe toate părțile.
- Nu este nevoie să fie complet pătrunse pe dinăuntru.
- Acoperiți tigaia și puneți-o deoparte.
- Puneți merișoarele într-un blender sau robot de bucătărie și tocați-le până când merișoarele se sparg în bucăți mici.
- Scoateți merișoarele într-o cratiță de 1 1/2 litri și adăugați zahărul brun, pasta de tomate, vinul alb, sucul de portocale, oțetul balsamic, scorțișoara, sarea, piperul negru și piperul (dacă folosiți).
- Adăugați 4 linguri de apă în tigaie și dați focul la mediu-mare.
- Căliți amestecând în continuu, timp de aproximativ 5-7 minute, până când sosul se îngroașă,
- Turnați sosul de merișoare peste chiftele și amestecați pentru a acoperi totul.
- Lăsați sosul la înăbușit și mai adăugați apă dacă trebuie subțiat, iar apoi înăbușiți, amestecând din când în când, timp de încă 5 sau 7 minute sau până când se pătrund chiftelele, când nu mai sunt roz pe dinăuntru.