Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cartofi dulci copți de două ori în tigaie non stick, compatibilă cuptor și plită Circulon

Rețetă cartofi dulci copți de două ori în tigaie non stick, compatibilă cuptor și plită Circulon
Rețetă cartofi dulci copți de două ori în tigaie non stick, compatibilă cuptor și plită Circulon

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 4 cartofi dulci
• 4 linguri de unt
• 1/4 cană de smântână
• 2 tulpini de rozmarin de 8 cm lungime
• 5 frunze de salvie
• 3 căței de usturoi zdrobite
• 1/4 linguriță de piper negru
• 1/4 linguriță de sare
• 1/2 cană brânză de Gruyere răzuită
• opțional și frunze de salvie prăjite pentru garnisit

Descriere

Cu rețeta de cartofi dulci la cuptor va părea că ai petrecut mult timp în bucătărie, deși dificultatea nu e mare, mai ales când ai în ajutor tehnologia patentată non stick Circulon și o tigaie versatilă ce poate fi folosită inclusiv în cuptor! 

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul până la 200°C.
  • Spălați și frecați cartofii dulci, apoi uscați-i cu un prosop. 
  • Înțepați de mai multe ori cartofii dulci cu furculiță.
  • Puneți-i într-o cratiță antiaderentă Circulon care poate utilizată și la cuptor și puneți cratița în cuptorul preîncălzit.
  • Coaceți timp de 1 oră sau până se înmoaie. 
  • Scoateți cartofii dulci de la cuptor și lăsați-i la răcit înainte de a-i tăia în jumătate.
  • Tăiați fiecare cartof dulce în jumătate pe lungime, iar apoi scoateți cu grijă miezul cu o lingură, asigurându-vă că nu rupeți coaja.
  • Puneți deoparte cojile scobite de cartofi dulci și puneți miezul într-un bol. 
  • Într-o tigaie sau cratiță Circulon adăugați unt, smântână, rozmarin, salvie și usturoi zdrobit după care puneți la cuptor la foc mic. 
  • După ce se topește untul, mai lăsați încă 2-3 minute, asigurându-vă că nu ardeți untul.
  • Treceți amestecul prin strecurătoare în bolul cu miezul și aruncați ierburile aromatice și usturoiul, apoi zdrobiți miezul până devine fin. 
  • Adăugați sare, piper negru și brânză gruyere și amestecați-le pentru a le omogeniza. Împărțiți în mod egal pentru fiecare coajă de cartof dulce în parte și adăugați cu o lingură sau o spatulă umplutura în cartofii scobiți.
  • Puneți într-o cratiță care rezistă la cuptor iar apoi din nou la cuptor timp de încă 15-20 de minute.
  • Scoateți de la cuptor și lăsați la răcit.
  • Se servește cald, garnisit cu frunze de salvie prăjite (opțional).