Rețetă cartofi dulci copți de două ori în tigaie non stick, compatibilă cuptor și plită Circulon
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 4 cartofi dulci |
• 4 linguri de unt |
• 1/4 cană de smântână |
• 2 tulpini de rozmarin de 8 cm lungime |
• 5 frunze de salvie |
• 3 căței de usturoi zdrobite |
• 1/4 linguriță de piper negru |
• 1/4 linguriță de sare |
• 1/2 cană brânză de Gruyere răzuită |
• opțional și frunze de salvie prăjite pentru garnisit |
Descriere
Cu rețeta de cartofi dulci la cuptor va părea că ai petrecut mult timp în bucătărie, deși dificultatea nu e mare, mai ales când ai în ajutor tehnologia patentată non stick Circulon și o tigaie versatilă ce poate fi folosită inclusiv în cuptor!
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul până la 200°C.
- Spălați și frecați cartofii dulci, apoi uscați-i cu un prosop.
- Înțepați de mai multe ori cartofii dulci cu furculiță.
- Puneți-i într-o cratiță antiaderentă Circulon care poate utilizată și la cuptor și puneți cratița în cuptorul preîncălzit.
- Coaceți timp de 1 oră sau până se înmoaie.
- Scoateți cartofii dulci de la cuptor și lăsați-i la răcit înainte de a-i tăia în jumătate.
- Tăiați fiecare cartof dulce în jumătate pe lungime, iar apoi scoateți cu grijă miezul cu o lingură, asigurându-vă că nu rupeți coaja.
- Puneți deoparte cojile scobite de cartofi dulci și puneți miezul într-un bol.
- Într-o tigaie sau cratiță Circulon adăugați unt, smântână, rozmarin, salvie și usturoi zdrobit după care puneți la cuptor la foc mic.
- După ce se topește untul, mai lăsați încă 2-3 minute, asigurându-vă că nu ardeți untul.
- Treceți amestecul prin strecurătoare în bolul cu miezul și aruncați ierburile aromatice și usturoiul, apoi zdrobiți miezul până devine fin.
- Adăugați sare, piper negru și brânză gruyere și amestecați-le pentru a le omogeniza. Împărțiți în mod egal pentru fiecare coajă de cartof dulce în parte și adăugați cu o lingură sau o spatulă umplutura în cartofii scobiți.
- Puneți într-o cratiță care rezistă la cuptor iar apoi din nou la cuptor timp de încă 15-20 de minute.
- Scoateți de la cuptor și lăsați la răcit.
- Se servește cald, garnisit cu frunze de salvie prăjite (opțional).
Preparat cu
-450lei
Circulon
Set 4 vase de gatit, Excellence, Non-Stick Circulon
4 vase de gătit
Compatibil plită & cuptor
Înveliș antiaderent triplu strat
• ultimele bucati
PRP: 1.199,99lei
749,99lei