Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă costițe de vită la cuptor glazurate cu gem de prune și chili în tigaia Non Stick Circulon

Rețetă costițe de vită la cuptor glazurate cu gem de prune și chili în tigaia Non Stick Circulon
Rețetă costițe de vită la cuptor glazurate cu gem de prune și chili în tigaia Non Stick Circulon

Porții

1

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

3h:35m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 1 cană gem de prune
• 1/2 cană sos Hoisin
• 1/4 cană sos de soia cu conținut redus de sodiu
• 2 linguri sos de chili-usturoi
• 2 linguri zahăr brun
• 1 lingură ulei de măsline
• 1.5 kg costițe de vită
• 1 linguriță sare
• 1/2 linguriță piper negru măcinat
• 2 linguri ulei de susan
• 5 căței de usturoi, tăiat mărunt
• 2 linguri de ghimbir proaspăt, tăiat mărunt
• 1 ceapă, tocată fin
• 1/2 cană sake
• 1 ceapă verde, tăiată în felii subțiri
• 2 lingurițe ulei de semințe de susan prăjite

Descriere

Tigăile Circulon sunt antiaderente și versatile! Folosește aceeași tigaie pe plită pentru a pregăti sosul și a rumeni costițele, dar și pentru a le coace în cuptor! 

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul până la 180°C.
  • Omogenizați gemul, sosul de Hoisin, sosul de soia, sosul de usturoi-ardei iuți și zahărul brun într-un bol mic. 
  • Încingeți uleiul într-o tigaie de aproximativ 2 litri la foc mediu.
  • Asezonați costițele cu sare și piper. 
  • Adăugați în caserolă jumătate din costițe și prăjiți-le până se rumenesc, întorcându-le din când în când, 6-8 minute. 
  • Mutați carnea într-o cratiță adâncă de 30 cm.
  • Repetați operațiunea cu restul de costițe.
  • Scurgeți grăsimea din cratiță și dați focul la mediu. 
  • Adăugați uleiul de susan, usturoiul, ghimbirul și ceapa.
  • Căliți, amestecând din când în când, până compoziția începe să se înmoaie, 1-2 minute.
  • Turnați sake-ul și răzuiți cu o lingură orice urme de pe fundul cratiței.
  • Dați în clocot și fierbeți până ce sake-ul aproape s-a evaporat și amestecul seamănă cu nisipul umed.
  • Turnați amestecul de gem, dați în clocot și lăsați la fiert până se îngroașă ușor, 3-4 minute.
  • Turnați amestecul peste costițe, acoperiți cratița și puneți la cuptor.
  • Coaceți costițele până devin foarte moi și iau ușor de pe os, aproximativ între 3 și 3 ore și 15 minute.
  • Așezați pe un platou de servit.
  • Înlăturați orice urmă de grăsime care s-a adunat la suprafața sosului, apoi întindeți cu lingura sosul peste costițe.
  • Presărați cu ceapă verde și semințe de susan înainte de a servi.