Rețetă costițe de vită la cuptor glazurate cu gem de prune și chili în tigaia Non Stick Circulon
Porții
1
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
3h:35m
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 1 cană gem de prune |
• 1/2 cană sos Hoisin |
• 1/4 cană sos de soia cu conținut redus de sodiu |
• 2 linguri sos de chili-usturoi |
• 2 linguri zahăr brun |
• 1 lingură ulei de măsline |
• 1.5 kg costițe de vită |
• 1 linguriță sare |
• 1/2 linguriță piper negru măcinat |
• 2 linguri ulei de susan |
• 5 căței de usturoi, tăiat mărunt |
• 2 linguri de ghimbir proaspăt, tăiat mărunt |
• 1 ceapă, tocată fin |
• 1/2 cană sake |
• 1 ceapă verde, tăiată în felii subțiri |
• 2 lingurițe ulei de semințe de susan prăjite |
Descriere
Tigăile Circulon sunt antiaderente și versatile! Folosește aceeași tigaie pe plită pentru a pregăti sosul și a rumeni costițele, dar și pentru a le coace în cuptor!
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul până la 180°C.
- Omogenizați gemul, sosul de Hoisin, sosul de soia, sosul de usturoi-ardei iuți și zahărul brun într-un bol mic.
- Încingeți uleiul într-o tigaie de aproximativ 2 litri la foc mediu.
- Asezonați costițele cu sare și piper.
- Adăugați în caserolă jumătate din costițe și prăjiți-le până se rumenesc, întorcându-le din când în când, 6-8 minute.
- Mutați carnea într-o cratiță adâncă de 30 cm.
- Repetați operațiunea cu restul de costițe.
- Scurgeți grăsimea din cratiță și dați focul la mediu.
- Adăugați uleiul de susan, usturoiul, ghimbirul și ceapa.
- Căliți, amestecând din când în când, până compoziția începe să se înmoaie, 1-2 minute.
- Turnați sake-ul și răzuiți cu o lingură orice urme de pe fundul cratiței.
- Dați în clocot și fierbeți până ce sake-ul aproape s-a evaporat și amestecul seamănă cu nisipul umed.
- Turnați amestecul de gem, dați în clocot și lăsați la fiert până se îngroașă ușor, 3-4 minute.
- Turnați amestecul peste costițe, acoperiți cratița și puneți la cuptor.
- Coaceți costițele până devin foarte moi și iau ușor de pe os, aproximativ între 3 și 3 ore și 15 minute.
- Așezați pe un platou de servit.
- Înlăturați orice urmă de grăsime care s-a adunat la suprafața sosului, apoi întindeți cu lingura sosul peste costițe.
- Presărați cu ceapă verde și semințe de susan înainte de a servi.