Rețetă supă cremă de dovleac thailandeză în cratița Non-Stick Circulon
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 lingurițe ulei vegetal |
• 1 cană ceapă tocată |
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt |
• 1 linguriță de ghimbir proaspăt tocat fin |
• 2 lingurițe pastă de curry roșie sau galbenă |
• 4 căni dovleac de iarnă curățat și tocat, cum ar fi dovleacul delicata, ghindă sau moscat |
• 400 ml. lapte degresat sau lapte de cocos obișnuit sau 300 ml. apă de cocos în cutie de carton |
• 3 căni supă de legume |
• 1 lingură suc de lime proaspăt stors, plus felii de lime pentru ornat |
• 1/2 linguriță sare sau după gust |
• Coriandru sau pătrunjel tocat, pentru ornat |
Descriere
Toamna, iarna, chiar și primăvara profită de prezența dovleacului în piețe și pregătește o supă cremă de dovleac, în stil thailandez.
Mod de preparare
- Turnați ulei într-o oală la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți timp de aproximativ 2 minute.
- Adăugați usturoi și ghimbir și praf sau pastă de curry.
- Mai căliți timp de un minut sau două.
- Adăugați dovleacul, laptele de cocos sau apă și supă.
- Dați în clocot, apoi dați focul mai mic și lăsați la înăbușit timp de 25 sau 30 de minute, până când se înmoaie dovleacul.
- Utilizând un blender cu imersie, dați prin blender până când supa capătă consistența care vă place, fie complet fină, fie cu câteva bucăți.
- Adăugați sucul de lime și sarea.
- Gustați și asezonați.
- Presărați pe deasupra coriandru sau pătrunjel și garnisiți cu o felie de lime.
Preparat cu
-450lei
Circulon
Set 3 cratite, Style HA, Non-Stick, cu capac Circulon
3 straturi antiaderente
Aluminiu anodizat
Capace și mânere inox
• in stoc
PRP: 1.199,99lei
749,99lei