Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă supă cremă de dovleac thailandeză în cratița Non-Stick Circulon

Rețetă supă cremă de dovleac thailandeză în cratița Non-Stick Circulon
Rețetă supă cremă de dovleac thailandeză în cratița Non-Stick Circulon

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 lingurițe ulei vegetal
• 1 cană ceapă tocată
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 1 linguriță de ghimbir proaspăt tocat fin
• 2 lingurițe pastă de curry roșie sau galbenă
• 4 căni dovleac de iarnă curățat și tocat, cum ar fi dovleacul delicata, ghindă sau moscat
• 400 ml. lapte degresat sau lapte de cocos obișnuit sau 300 ml. apă de cocos în cutie de carton
• 3 căni supă de legume
• 1 lingură suc de lime proaspăt stors, plus felii de lime pentru ornat
• 1/2 linguriță sare sau după gust
• Coriandru sau pătrunjel tocat, pentru ornat

Descriere

Toamna, iarna, chiar și primăvara profită de prezența dovleacului în piețe și pregătește o supă cremă de dovleac, în stil thailandez.

Mod de preparare

  • Turnați ulei într-o oală la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți timp de aproximativ 2 minute. 
  • Adăugați usturoi și ghimbir și praf sau pastă de curry. 
  • Mai căliți timp de un minut sau două.
  • Adăugați dovleacul, laptele de cocos sau apă și supă.
  • Dați în clocot, apoi dați focul mai mic și lăsați la înăbușit timp de 25 sau 30 de minute, până când se înmoaie dovleacul. 
  • Utilizând un blender cu imersie, dați prin blender până când supa capătă consistența care vă place, fie complet fină, fie cu câteva bucăți. 
  • Adăugați sucul de lime și sarea.
  • Gustați și asezonați.
  • Presărați pe deasupra coriandru sau pătrunjel și garnisiți cu o felie de lime.