Rețetă supă de pui cu noodles în cratița Non-Stick Circulon
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri ulei de măsline |
• 2 cepe medii, tocate |
• 2 cartofi medii, tăiați în felii de 2 cm |
• 2 tulpini de țelină, tăiate în felii de 2 cm |
• 1 păstârnac mediu, tăiat în felii de 2 cm |
• 8 căni de supă de pui |
• 1 piept de pui cu os și piele, în jur de 350 gr |
• 350 gr. pulpe de găină |
• 8 fire de pătrunjel |
• 3 fire de cimbru |
• 2 frunze de dafin |
• 150 gr. tăieței medii cu ou |
• 1 linguriță sare |
• 1/4 linguriță piper negru măcinat |
Descriere
Pregătește o supă de pui cu tăiței, perfectă pentru sezonul rece.
Mod de preparare
- Încingeți uleiul într-o caserolă de aproximativ 5 litri la foc mediu.
- Adăugați ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul; căliți, amestecând din când în când, până când se înmoaie legumele, între aproximativ 9 și 10 minute.
- Dați focul la mediu-tare și amestecați în supă puiul, pătrunjelul, cimbrul și frunzele de dafin.
- Dați în clocot, dați focul la mediu-mic, acoperiți și lăsați la înăbușit timp de 30 minute.
- Scoateți carnea de pui și puneți-o pe tocător; lăsați la răcit timp de 10 minute.
- Spumuiți și aruncați orice urmă de grăsime de pe suprafața supei.
- Amestecați tăieței cu ou, acoperiți și lăsați iar la înăbușit.
- Fierbeți tăiețeii până se înmoaie, timp de aproximativ 10 minute.
- Între timp, dezosați puiul și rupeți în fâșii cu două furculițe sau cu degetele.
- Amestecați carnea de pui, sarea și piperul în supă și fierbeți până se pătrunde bine, timp de aproximativ 2 minute.