Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă scoici la cuptor în tava de copt non stick Circulon

Rețetă scoici la cuptor în tava de copt non stick Circulon
Rețetă scoici la cuptor în tava de copt non stick Circulon

Porții

1

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 2 linguri unt nesărat
• 1 bulb mic de fenicul fără miez și tăiat în felii foarte subțiri, aproximativ 1 1/4 căni
• 1 ceapă medie, tăiată în felii foarte subțiri
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 2 lingurițe zahăr
• 1 linguriță cimbru proaspăt tocat
• 1/2 cană de merișoare uscate
• 2/3 cană vin de Porto
• 1/2 linguriță sare de mare
• 500 gr. de foietaj congelat, dezghețat
• 1 kg de brânză Brie, refrigerată, tăiată în jumătate pe orizontală
• 1 ou mare, bătut ușor

Descriere

O rețetă pentru aperitiv cu scoici la cuptor, perfectă atunci când ai prietenii în vizită! Cineva curăță și deschide scoicile, în timp ce tu lucrezi la umplutură! Să nu mai spunem de ajutorul oferit de tava antiaderentă pentru copt de la Circulon și de tigaia non stick...

Mod de preparare

  • Topiți untul într-o tigaie antiaderentă Circulon la foc mediu. 
  • Adăugați feniculul, ceapa, usturoiul, zahărul și cimbrul; căliți, amestecând din când în când, până compoziția devine foarte moale și ușor aurie, 14-15 minute.
  • Amestecați merișoarele și căliți 1 minut.
  • Adăugați vinul de Porto, dați în clocot și căliți până se evaporă, aproximativ 2-3 minute.
  • Luați de pe foc și adăugați sarea.
  • Turnați într-un bol și lăsați la răcit timp de 10 minute. 
  • Pe o suprafață presărată cu puțină făină rulați 1 foaie de aluat pentru a forma un pătrat de 30 cm și puneți-o apoi într-o tavă de copt cu pereți mici pe care ați întins în prealabil hârtie de copt.
  • Puneți partea de dedesubt a brânzei în centrul aluatului, cu partea tăiată în sus.
  • Întindeți amestecul răcit de fenicul peste brânză, iar apoi acoperiți cu jumătatea de deasupra, cu partea tăiată în jos.
  • Întinzând ușor aluatul, dacă este nevoie, împăturiți-l în sus și peste brânză.
  • Ungeți aluatul pe amândouă părțile cu o parte din ou.
  • Întindeți restul de foaie de aluat, pe o suprafață ușor presărată cu făină, pentru a forma un pătrat de 30 cm.
  • Aranjați peste brânză, apăsând ușor cele 4 colțuri, și înfășurați strâns în jurul brânzei, împăturind dedesubt surplusul de aluat.
  • Ungeți complet cu ou partea de deasupra. Dacă doriți, tăiați în forme de frunze bucățile în exces și decorați pe deasupra.
  • Lăsați la frigider, fără capac, timp de 30 minute.
  • Preîncălziți cuptorul până la 220°C.
  • Coaceți brânza până când aluatul capătă un aspect auriu și pufos, timp de aproximativ 20-22 de minute.
  • Lăsați la răcit timp de 20 de minute, după care aranjați pe un platou înainte de a servi.