Rețetă pâine irlandeză în tava cuptor non stick Circulon
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
Pâine irlandeză cu bicarbonat: |
• 2 căni de făină de grâu integrală |
• 2 căni făină pentru gătit orice |
• 1/4 cană de zahăr |
• 1 lingură de bicarbonat |
• 2 lingurițe de semințe de chimen |
• 1 linguriță de sare |
• 1/3 cană de stafide brune |
• 1/3 cană stafide aurii |
• 2-2 1/4 căni de zară |
Unt de arțar: |
• 200 gr. de unt nesărat topit |
• 1/4 cană sirop de arțar |
Descriere
Adori pâinea pregătită acasă? Ai încercat vreodată specialitatea irlandeză de pâine cu arțar? Cu tăvile non stick antiaderente de la Circulon, vei deveni maestru brutar-patiser fără probleme!
Mod de preparare
- Pentru pâinea irlandeză cu bicarbonat, preîncălziți cuptorul până la 180°C.
- Puneți pe tavă o foaie de copt.
- Amestecați tipurile de făină, zahărul, bicarbonatul, semințele de chimen și sarea într-un bol mare.
- Adăugați și stafidele.
- Adăugați zara și amestecați cu o spatulă de cauciuc sau o lingură de lemn până se formează un aluat tare.
- Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină și frământați de 6 sau 7 ori, până se adună.
- Faceți din aluat o bilă cu diametrul de 20 cm și puneți pe foaia de copt.
- Cu un cuțit ascuțit sau zimțat faceți o tăietură adâncă de 2-3 cm pe deasupra aluatului și puneți la cuptor.
- Coaceți până pâinea devine maroniu-aurie iar franzela sună a gol atunci când o bateți, între 40 și 45 minute.
- Răciți pe o tavă de răcit timp de cel puțin 20 de minute înainte de a felia.
- Serviți cu unt de arțar.
- Pentru untul de arțar, amestecați cu telul untul și siropul de arțar într-un bol până când se omogenizează bine.
- Puneți într-un bol și serviți cu pâine irlandeză cu bicarbonat.