Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pâine irlandeză în tava cuptor non stick Circulon

Rețetă pâine irlandeză în tava cuptor non stick Circulon
Rețetă pâine irlandeză în tava cuptor non stick Circulon

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente


Pâine irlandeză cu bicarbonat:
• 2 căni de făină de grâu integrală
• 2 căni făină pentru gătit orice
• 1/4 cană de zahăr
• 1 lingură de bicarbonat
• 2 lingurițe de semințe de chimen
• 1 linguriță de sare
• 1/3 cană de stafide brune
• 1/3 cană stafide aurii
• 2-2 1/4 căni de zară

Unt de arțar:
• 200 gr. de unt nesărat topit
• 1/4 cană sirop de arțar

Descriere

Adori pâinea pregătită acasă? Ai încercat vreodată specialitatea irlandeză de pâine cu arțar? Cu tăvile non stick antiaderente de la Circulon, vei deveni maestru brutar-patiser fără probleme! 

Mod de preparare

  • Pentru pâinea irlandeză cu bicarbonat, preîncălziți cuptorul până la 180°C.
  • Puneți pe tavă o foaie de copt. 
  • Amestecați tipurile de făină, zahărul, bicarbonatul, semințele de chimen și sarea într-un bol mare. 
  • Adăugați și stafidele.
  • Adăugați zara și amestecați cu o spatulă de cauciuc sau o lingură de lemn până se formează un aluat tare.
  • Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină și frământați de 6 sau 7 ori, până se adună.
  • Faceți din aluat o bilă cu diametrul de 20 cm și puneți pe foaia de copt.
  • Cu un cuțit ascuțit sau zimțat faceți o tăietură adâncă de 2-3 cm pe deasupra aluatului și puneți la cuptor.
  • Coaceți până pâinea devine maroniu-aurie iar franzela sună a gol atunci când o bateți, între 40 și 45 minute.
  • Răciți pe o tavă de răcit timp de cel puțin 20 de minute înainte de a felia. 
  • Serviți cu unt de arțar.
  • Pentru untul de arțar, amestecați cu telul untul și siropul de arțar într-un bol până când se omogenizează bine.
  • Puneți într-un bol și serviți cu pâine irlandeză cu bicarbonat.