Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tartă cu brânză brie, fenicul, merișoare uscate și vin Porto la cuptor

Rețetă tartă cu brânză brie, fenicul, merișoare uscate și vin Porto la cuptor
Rețetă tartă cu brânză brie, fenicul, merișoare uscate și vin Porto la cuptor

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

22m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 linguri unt nesărat
• 1 bulb mic de fenicul fără miez și tăiat în felii foarte subțiri, aproximativ 1 1/4 căni
• 1 ceapă medie, tăiată în felii foarte subțiri
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 2 lingurițe zahăr
• 1 linguriță cimbru proaspăt tocat
• 1/2 cană de merișoare uscate
• 2/3 cană vin de Porto
• 1/2 linguriță sare de mare
• 500 gr. de foietaj congelat, dezghețat
• 1 kg de brânză Brie, refrigerată, tăiată în jumătate pe orizontală
• 1 ou mare, bătut ușor

Descriere

Transformați o roată simplă de brânză brie într-un aperitiv delicios, cu un echilibru perfect între  aromele dulci, acrișoase și sărate!

Mod de preparare

Umplutură
  • Topiți untul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu.
  • Adăugați feniculul, ceapa, usturoiul, zahărul și cimbrul;
  • Căliți, amestecând din când în când, până compoziția devine foarte moale și ușor aurie, timp de 14-15 minute.
  • Amestecați merișoarele și căliți 1 minut.
  • Adăugați vinul de Porto, dați în clocot și căliți până se evaporă, aproximativ 2-3 minute.
  • Luați de pe foc și adăugați sarea. Turnați într-un bol și lăsați la răcit timp de 10 minute. 
Asamblare
  • Pe o suprafață presărată cu puțină făină rulați 1 foaie de aluat pentru a forma un pătrat de 30 cm și puneți-o apoi într-o tavă de copt cu pereți mici pe care ați întins în prealabil hârtie de copt.
  • Puneți partea de dedesubt a brânzei în centrul aluatului, cu partea tăiată în sus.
  • Întindeți amestecul răcit de fenicul peste brânză, iar apoi acoperiți cu jumătatea de deasupra, cu partea tăiată în jos.
  • Întinzând ușor aluatul, dacă este nevoie, împăturiți-l în sus și peste brânză, nu va acoperi întreaga compoziție.
  • Ungeți aluatul pe amândouă părțile cu o parte din ou.
  • Întindeți restul de foaie de aluat, pe o suprafață ușor presărată cu făină, pentru a forma un pătrat de 30 cm.
  • Aranjați peste brânză, apăsând ușor cele 4 colțuri, și înfășurați strâns în jurul brânzei, împăturind dedesubt surplusul de aluat.
  • Ungeți complet cu ou partea de deasupra. 
  • Dacă doriți, tăiați în forme de frunze bucățile în exces și decorați pe deasupra.
  • Lăsați la frigider, fără capac, timp de 30 minute.
  • Preîncălziți cuptorul până la 220°C.
  • Coaceți brânza până când aluatul capătă un aspect auriu și pufos, timp de aproximativ 20-22 de minute.
  • Lăsați la răcit timp de 20 de minute, după care aranjați pe un platou înainte de a servi.